|
|
|
Ülkemizin yönetim biçimi? 23/06/2008 13:45
|
Başarı: -1  
|
|
www.wikipedi.com dan aldığım şu yazıyı iyice bir okuyun.
Sizce ülkemizin yönetim şekli hangisine uyuyor?
DEVLET YÖNETİM BİÇİMLERİ
• Totalitarizm:
Küçük bir politik grubun önemli bütün yetkileri tekelinde toplayarak, demokratik olmayan bir biçimde, devletçilikle ve sıkı bir denetim rejimiyle toplumu yönetmesi akımı ve uygulamasıdır.
• Teokrasi
Yasama, yürütme ve yargı fonksiyonlarına ilişkin bütün devlet gücünün, ancak ilâhî kaynaklı olması halinde meşruiyet ve hukukîlik kazanacağını savunan ve bu gücün sadece Tanrı'nın yeryüzündeki vekiller tarafından kullanılabileceğini öngören teoriyi ifade eder.
• Federasyon
Birden fazla devletin kendi istekleriyle bir araya gelerek dışarıya karşı tek bir siyasal güç olarak görülmeleri ve bu amaçla kurdukları örgütün oluşturan devletlerin üzerinde olması; iç işlerinde ise, gene aralarındaki anlaşmaya göre geniş veya dar ölçüde özerk olmaları. Bu devlet içinde yaşayan çeşitli uluslar da büyük bir özerklik içinde ama aynı devlet içinde dışarıya karşı birliklerini bozmadan yaşamlarını sürdürebilirler.
• Konfederasyon
Bağımsız devletler tarafından, egemenliklerini muhafaza etmek şartıyla, ortak ve sınırlı menfaatlerini sağlamak maksadıyla, bir antlaşma ile kurulan devletler topluluğudur. Konfederasyonda, devletler ancak belli ve sınırlı maksatlarla birleşmişlerdir. Konfederasyonu meydana getiren konfedere devletlerin devletlik vasfı, konfederasyon halinde de devam eder. Ortak menfaatlerini gerçekleştirmeye yarayacak nispette bir işbirliği yaparlar; bunun dışında müstakil devlet sıfatlarını, hak ve vazifelerini tamamıyla korurlar.
• Monarşi
Bir hükümdarın devlet başkanı olduğu bir yönetim biçimidir. Bir monarşiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran en önemli özellik, devlet başkanının bu yetkiyi yaşamı boyunca elinde bulundurmasıdır.
• Oligarşi
Sadece belirli bir zümrenin bir ülkeyi yönetmesiyle ortaya çıkan yönetim biçimidir. Genelde yönetimdeki grup, askeri, siyasi veya maddi olarak ülkenin önde gelen gruplarından birisidir. Bazı siyaset bilimciler, yönetim şekli ne olursa olsun, her devletin yönetiminde mutlaka bir oligarşi olduğunu belirtirler.
• Doğrudan Demokrasi
Doğrudan hükümet de denilen doğrudan demokrasi, halkın egemenliğini bizzat ve doğrudan doğruya kullandığı demokrasi tipidir. Doğrudan demokraside devlet için gerekli olan bütün kararlar, yurttaşlar topluluğu tarafından aracısız ve temsilcisiz olarak bizzat alınırlar. Doğrudan demokrasi, halkın halk tarafından yönetilmesini öngörmektedir. Dolayısıyla doğrudan demokrasi sistemi, demokrasinin ideal anlamına en yakın olan sistemdir.
• Temsili Demokrasi
Demokratik ülkelerde milletin egemenlik hakkını doğrudan değil de, seçtiği temsilciler (milletvekilleri) aracılığıyla kullandığı bir demokrasi uygulamasıdır. Genellikle nüfusu yüksek ülkelerde kullanılır.
• Mutlakiyet
Bir hükümdarın kayıtsız şartsız idaresi altında bulunan hükümet şeklidir. İdareyi elinde bulunduran mutlak hâkimdir ve kimseye hesap vermez. İktidar miras yoluyla alınabildiği gibi seçimle de olabilir.
• Despotluk
Hiçbir yasaya bağlı kalmaksızın ve buyrukçunun çıkarından başka hiçbir amaç gözetmeksizin, zorbaca uygulanan ve buyruklara dayalı yönetim biçimidir.
[b]• Meşrutiyet [/b] Hükümdarların mutlak yetkilerinin bir bölümünü anayasal kurumlara ve meclise devrettiği yönetim biçimidir.]]
•..........
Yeni bir sistemdir. İsmi henüz konmamıştır. Bu sistemde halk seçimlere giderek kendini yönetecek temsilcileri seçer. Bu temsilciler bir meclis kurar ve kararlar bu mecliste alınır. Devletin başı da bu mecliste seçilir. Ancak bunların hepsi formalitedir. Devleti ne devlet başkanı ne de hükümet başkanı yönetir. DEVLET YÖNETİM ORGANI MAHKEMELERDİR.
Sizce devletimizin yönetim biçimi nedir?
|
|
|
|
Cevap yazmak istiyorsaniz üye girisi yapiniz.. |
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
Gönderiler: 17
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 23/06/2008 23:53
|
Başarı: 0  
|
|
bizim ulkemızde yonetımı bastakıler degıl amerıkanın etegını open orada yasayan kendını musluman oalrak gosterek lakın yahudının ta kendısı olan ınsanların dalkavukculugunu yapan onların yanında gosterıp kendılerı onaların ıslerını turkıyede yapan ve yaptıran kısıler tarafından yonetılıyoruz bunun adını hala koyan olmamıstır cunku onalra mecburuz ve onalrsız nefes almak bıle haramdır bıze dusuncelerını beyınlerımızı empoze eden kısıler tarafında bır suru gıbı gudulmekteyız bunun ısmı neyse onunla yonetılıyoruz....
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 01/07/2008 13:22
|
|
|
ezavesta yazan: bizim ulkemızde yonetımı bastakıler degıl amerıkanın etegını open orada yasayan kendını musluman oalrak gosterek lakın yahudının ta kendısı olan ınsanların dalkavukculugunu yapan onların yanında gosterıp kendılerı onaların ıslerını turkıyede yapan ve yaptıran kısıler tarafından yonetılıyoruz bunun adını hala koyan olmamıstır cunku onalra mecburuz ve onalrsız nefes almak bıle haramdır bıze dusuncelerını beyınlerımızı empoze eden kısıler tarafında bır suru gıbı gudulmekteyız bunun ısmı neyse onunla yonetılıyoruz....
Yahudilik de bir dindir. Asıl tehlike DİNSİZ ve İMANSIZ kişilerin bir ülkeyi yönetmek istemesidir.
Dİnsiz insanlar hiç bir ülkede hiçbir zaman devlet yönetimine ortak olmamıştır.
VE OLMAYACAKTIR DA.....
|
|
|
|
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 04/07/2008 13:12
|
|
|
sız sadece karsılık vermek ıcın bırseyler yazıyorsunuz ne yazdıgınızı sızde bılmıyorsunuz yada aklınıza bırseyler gelmıyor ve sadece su yazıya karsılık vereyımde ne olursa olsun dıyenlerdensınız bu sekılde sadece laf ebelıgı yapmıs olursunuz bu sekılde sadece kendınızı dusurmus olursunuz ve ne kadar sıyasete hakım oldugunuzu gundemı nasıl takıp ettıgınızı ve sadece at gozluklerıyle hayata ve hayatta olan ılıskılerı gordugunuzu gosterır sız burada tartısmıyor sadece bos kalmasında karsılık verelım dıyorsunuz bu ne kadar boyle devam edecek uykudan kalkında gozlerınızı acın ve etrafınıza bakın turkıyede neler olur dıye...
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 04/07/2008 13:33
|
|
|
ezavesta yazan: uykudan kalkında gozlerınızı acın ve etrafınıza bakın turkıyede neler olur dıye...
Biz zaten uyanmışız...
Size günaydın demeyi bekliyoruz.
Türkiye de neler oluyor zaten görüyoruz....
Bazıları ortaya çıkıyor biz milliyetçiyiz, biz atatürkçüyüz diye...
Milletin kuyusunu kazıyorlar.
Daha sonra bazı basit beyinler bunların peşinden koşuyor.
Bu senelerdir böyle, bundan sonra da hiç tereddütsüz böyle devam edecektir.
HER ZAMAN DA EN BÜYÜK ZARARI BÜYÜK TÜRK MİLLETİ VE BAĞIMSIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖRECEKTİR.
HAYDİ ŞİMDİ
BİRLİK OLMA ZAMANI,,,
EL ELE VERME ZAMANI...
BU CUMHURİYETİ ANCAK BÖYLE İLERLETEBİLİRİZ...
|
|
|
|
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 17/07/2008 12:51
|
|
|
bu ulkeyı kurtulus savası sonrasındakı kara cahıl beyınlerın dusuncelerını benımseyen kendılerını ılerı zeka goren orumcek kafalılarmı ılerletecekler daha dunu yorumlayamayan ve yarının nelerı getırecegını bılmeden mı bunları yapacaklar.
kımın uyandıgını kımın uyudugunu herkes apacık goruyor zatan kı suanda ayakta uyuyanlar daha fazla gorunuyor bızde bu ayakta uyuyanların gozlerını acmaya caba gosterıyoruz lakın burada da gozuktugu kadarıyla ayakda uyuyanların gozlerını kapamakla kalmamıslar kulaklarınıda tıkamıslar ve gozlerınede mıl cekmıslerkı olanları duymasın ve hıc bır sekılde ısıgın zerresını gormeınler kı uyanmaya fırsat bulmasınlar bunlar bızı tas devrıne goturmeye calısıyolar kı arkasındada gıdenlerde ulkemıkzın yarısı ve bız bu ulkenın yonetım bıcımını sorguluyoruz artık boyle bır yonetım bıcımı hala ansıklopedılere gırmedı...
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 17/07/2008 22:25
|
|
|
Hay gözünü seveyim. Madem ki ne olduğunuzu biliyorsunuz daha ne diye konuşuyorsunuz.
Biz ekonomik krizlerde başbakanına yazar kasa fırlatacak kadar çaresiz kalan esnafı da, yatırım bahanesiyle yurt dışından alınan borçların boşa harcandığını da, ülkeyi korumak ve kurtarmak amacıyla çete kurup toplumu karıştıranları da gördük.
Yani biz herşeyi gördük, darısı senin başına...
|
|
|
|
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 19/07/2008 12:13
|
|
|
gormussun sadece ılerısının nasıl oacagını kestırememıssın onemlı olan gormekse kargalar ıkı asırlık olayları goruyolar ama yıne nafıle yıne kargalalr yıne karga akılları hıc degısmıyor.
onemlı olan ıcrahatlar
cıftcıye ananıda al defol gıt demekmı bunları gorup yorumlamak
radyo programında sehıtlerımıze kelle demekmı bunlerı olayları gormek
gıdıpde bush un elını etegını opup gelmek mı hersehı gormek
ve bunların yapan kısılerle yonetılmek mı bu ulkenın yonetım bıcımı
|
|
|
|
by_turan (Kullanıcı)
Yönetici Adayı
Gönderiler: 216
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 19/07/2008 21:05
|
|
|
Evet Doğru söylüyorsun
Ama yanlış konuşuyorsun. Merak etme biz solcuların başbakanlık yaptığı sıralarda IMF ten (ABD 'den) elini öperek yalvararak aldığı hatta alıpta ödemediği borçları biliyoruz. Bunları ödemek için uğraşmak mı yanlış AB yi rüyamızda göremediğimiz zamanlar da oldu Şu anda AB nin kapısındayız Ülkenin Yönetim biçimi Laik bir Cumhuriyet ama dinsiz bir cumhuriyet olma yolunda gitmek isteyenler var tabi aramızda onları karşı her zaman direneceğiz.
|
|
|
|
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 21/07/2008 03:37
|
|
|
laik olmak ne demek onu ogrenmelıyız once laıklık demek dınsızlık demek degıldır.unutmayınkı en buyuk sosyalıst ınsan PEYGAMBER efendımızdır kı komsusu ac yatıpta kendısı tok yatak bızden degıldır demıstır. kı devlek yonetımınde PEYGAMBER Efendımız zamandada dın ıslerıyle bır arada degıldı hepsının yonetımı ve ıcraatları farklıdır lakın bız bunu alamak ya hep sagdaydık ya hep soldaydık yada hep dindardık buda bellı kesımlerın ısıne yaradı bır asırdır ne zaman ortasını bulursak o zaman gercek laik cumhuriyetle yonetılmıs oalcagız ama suankı yonetım bıcımımız hala ansıklopedılerde yazılmadı.
|
|
|
|
|
|
|
Cvp:Ülkemizin yönetim biçimi? 22/07/2008 23:58
|
|
|
Hepimiz aynı şeylerden bahsediyoruz aslında... Bu ülkenin geleceği için...
Ama aramızdaki fark; gideceğimiz yol...
Kimimiz doğru yolun önce dini korumaktan geçtiğine inanırız; kimimiz önce cumhuriyet deriz, kimimiz ise en büyük milletimiz deriz...
Ama farkında değiliz büütün yolların aynı kapıya çıktığından...
Bu ülke tarihinde hep bunu yaşadı.
Kimileri kötü gidişi erken seçiminm engelleyeceğini söyledi, kimileri illaki darbe dedi.
Erken seçim sadece o zamanki sözde kötü gidişi engelledi, darbeler ise ülkeyi on sene kötüye götürdü..
Şimdi ise yirmi sene gerideyiz...
Daha da gerilere götürülmeye çalışıyoruz.
Bunu da halktan destek bulmaya çalışıyorlar, nitekim öyle de oluyor.
Eğer ortada bir kötü gidiş varsa bunu da elele vererek çözmemiz gerekir gerekir...
Savaşarak sadece ülkemizi zayıflatırız...
Şimdi bazı arkadaşlarımız yine diyecek, bunlarıın konuyla ne alakası var...
Yazılan yazılara baktım da, asında hepimiz tek bşr ülkü için tartışıyoruz..
Ancak hapimizin yolu farklı.
Ben sadece bunu belirtmek istiyorum...
Ama yine de diyorsanız konuyla alakası yok, başka yapabileceğim bir şey de yok.
Okumaz ve ilgilenmezsiniz olur biter....
|
|
|
|
|