Anasayfa arrow Forum
Esenyurt Forum
Hoşgeldiniz, Ziyaretçi
Lütfen Giriş ya da Kayıt.
Kayıp Parola?
islamiyette evlilik (1 inceleyen)
_GEN_GOTOBOTTOM Cevapla Beğenilen: 0
BAŞLIK: islamiyette evlilik
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
Gönderiler: 17
graphgraph
Şu An Sitede Değil Kullanıcı bilgilerini görmek için tıklayın
islamiyette evlilik 17/07/2008 12:57 Başarı: 0  
islamiyette evlilik denilince eklımıza direk br erkegin uc eşle evlenmesi olarak geliyor peki bunun nedeni ve bu evliliklerin kuralı nedir_??
  Cevap yazmak istiyorsaniz üye girisi yapiniz..
gncesenyurt (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 425
graph
Cvp:islamiyette evlilik 17/07/2008 22:12 Başarı: -1  
ezavesta yazan:
islamiyette evlilik denilince eklımıza direk br erkegin uc eşle evlenmesi olarak geliyor peki bunun nedeni ve bu evliliklerin kuralı nedir_??

İslamiyette evlilik denince hiç kimsenin aklına 3 eşle evlenme gelmez. Ama sizin aklınıza eğer böyle birşey geliyorsa o başka.

Bazı insanların İlamiyet ve AKPARTİ hakkındaki düşüncelerini başımdan geçen şu olayla anlatabilirim.

"AKPARTİnin yaptığı bir programa katılmıştık. Bu program üzerine arkadaşlar arasında sohbetimiz oldu. Sol görüşlü bir arkadaşımızın sorusu ise ilginçti...

- Herkes namaz kılmak zorundaydı değil mi?

Evet arkadaşlar herkes namaz kılmak zorundadır. Bu ALLAH'ın emridir AKPARTİ'li olmanın bir gereği değil.

Programımıza dönersek AKPARTİ'li olmamıza rağmen MALESEF çoğumuz namaz kılmıyorduk.

Bu olay şuna benzemiyor mu?

Çanakkale Savaşı sırasında ele geçen bir İngiliz askeri çok telaşlıdır. Türk Komutanlar esir askere bu telaşın nedenini sorarlar. Askerin verdiği cevap şudur;

- Siz esirlerinizi yemiyor musunuz?

Aslında işin gerçeği şuydu; TÜRK ASKERİ bütün dünya da örnek alınacak şekilde esirlerine muamele gösteriyordu.

ARKADAŞLAR BAZI OLAYLARA KARŞI LÜTFEN KENDİMİZİ KOŞULLAMAYALIM!!!
OLGULARI OLMASINI İSTEDİĞİMİZ ŞEKİLDE DEĞİL DE OLDUĞU GİBİ GÖRELİM...
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
graphgraph
Cvp:islamiyette evlilik 18/07/2008 02:42 Başarı: 0  
sevgılı arkadasım bu baslıkla ılgılı yazıların buraya yazılmasını ıstıyorum dıger yazılarımdada soyledıgım gıbı sız sadece yazı yazmak ıcın bunlara cevap verıyorsunuz ne anlatmak ıstedıgınızı sız dahı bılmıyorsunuz

burada bır tartısma ortamı yaratmaya calısıyorum ve sız bana ufurukten teyyare resımlerı cızıyorsunuz bunları yazarken aklınıza baska seylermı gelıyorda konuyla alakasız seyler yazma geregı duyuyorsun anlam veremedım

ne kadar cok yazılırsa derece atlıyormussunuz burada onu okumustum bır yerde onun ıcın yapıyorsan gercekden becerıyorsun gencesenyurtlu arkadasım ve boyle devam edersen kesınlıkle sıtenın yonetıcı degıl sahıbı bıle olabılırsın

arkadaslar konu ıle alakasız seylerı lutfen yazmayalım kı dın konusunda sıyaset yapılmayacak yapılan kısılerınde dırek uyelıklerının ıptalı gerceklesecek denılmıstır lutfen bu konu uzerınde duralım sıte yonetımı
gncesenyurt (Yönetici)
Yönetici
Gönderiler: 425
graph
Cvp:islamiyette evlilik 18/07/2008 18:26 Başarı: -1  
Arkadaaşım yazım zaten direkt bu konuyla ilgili...

Yazıyı nasıl okuyorsunuz bilmiyorum ama hiçbir şekilde siyasi içerik görmüyorum.

Verdiğim örnek bir siyasi kurumda geçiyor ve bu kurumun üyelerinden bahsediyor.

Bu kurumun adını bu bölümde vermemem gerekirdi haklısın, ama vermem de konunun siyasi olduğu anlamına gelmez...

Ya ben demek istediklerimi tam anlatamıyorum, ya da bazıları her zaman olduğu gibi anlamamakta direniyor...

Size sorarım aynı şekilde bir spor kulübünde geçen bir olaydan bahsetseydim ama olay dinli ilgili olsaydı buna sportif bir olay mı derdiniz, dini bir olay mı?

Herkese teşekkürler...
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
graphgraph
Cvp:islamiyette evlilik 19/07/2008 12:08 Başarı: 0  
yetkililerin bu konuyu ıncelemelerını ıstıyorum ve geregının yapılmasını ıstıyorm hala aynı sekılde luzumsuz cevaplar ve tartısmalar yaratmaya calısıyolar burada sadece bır sorum vardı ve tartısmaya acık bu konu hakkında bılgılerınızı paylasmak ıstıyorum kı ıslamıyette cok ewlılık serbest bırakılmıstır bende bunun cercevesını ogrenmek ıstıyorum ne sartlarda cok ewlılık yapılabılır ama arkadaslar hala bunu bıle akp sıyasetıne cevırmeye kararlı ama konumuz burada sıyaset degıl dın ama sız hala dın konusu acılınca bazı sıyası topluluklarını baglamayı dusunuyorsanız sıyası bolume gıdelım ve orada tartısalım aynı baslıkda bır konuda sıyasette acın orada yazalım...
by_turan (Kullanıcı)
Yönetici Adayı
Gönderiler: 217
graph
Cvp:islamiyette evlilik 19/07/2008 21:09 Başarı: 0  
ezavesta yazan:
yetkililerin bu konuyu ıncelemelerını ıstıyorum ve geregının yapılmasını ıstıyorm hala aynı sekılde luzumsuz cevaplar ve tartısmalar yaratmaya calısıyolar burada sadece bır sorum vardı ve tartısmaya acık bu konu hakkında bılgılerınızı paylasmak ıstıyorum kı ıslamıyette cok ewlılık serbest bırakılmıstır bende bunun cercevesını ogrenmek ıstıyorum ne sartlarda cok ewlılık yapılabılır ama arkadaslar hala bunu bıle akp sıyasetıne cevırmeye kararlı ama konumuz burada sıyaset degıl dın ama sız hala dın konusu acılınca bazı sıyası topluluklarını baglamayı dusunuyorsanız sıyası bolume gıdelım ve orada tartısalım aynı baslıkda bır konuda sıyasette acın orada yazalım...

Bir kere Böyle bir oru soran insanın dininden haberi yok demektir.
Dininden haberi olmayan adamında din bölümünde normal olarak işi olmaz zaten.
Din hakkında Saçma soru sorupta dinimi biliyorum demek ne kadar doğru aslında tartışılıp
bir çık bakalım bu soruyu dışarda sor ne gibi cevaplar alıyorsun ya da nasıl davranılıyorsun
Bunu yap sonra karşılaştığın şeyleri cevapları buraya yaz biz de halkın ağzından öğrenelim sorunun cevabını
NE DERSİN?????
ezavesta (Kullanıcı)
Tecrübeli Üye
graphgraph
Cvp:islamiyette evlilik 21/07/2008 03:31 Başarı: 0  
burada halk bız degılmıyız...

ben kendımı halk oalrak goruyorum ...

ama sızı bılmem ....

bu soruyu tamamem bır dın sorunu halıne getırmenızı anlayamadım.HZ. MUHAMMET (s.a.s) efendımız bıle cok ewlılık yapmıstır.bu konuda neden bu kadar asabı davranıyorsunuz anlayamadım.yok burada tartısma bu sekılde surduruluyorsa hıc bırsey yazmayalım tartısmayalım..

kı gunumuzdede bu boyle degılmı en yakın cevreden benım padronum bes vakıt namaz kılan bırı haca gıdıp gelmıs bırı olmasına ragmen ıkı tane esı var..

benım tartısmak ıstegım yer bu ewlılıkler ne amacla nasıl yapılmalıkı helal sayılabılsın...

ama sız yıne yazlıs anladınız...
_GEN_GOTOTOP Cevapla
Sistem: FireBoardGönderileri Masaüstünüze Alın